Darujte vaší přítelkyni cyklo dres Maloja


Přemýšlíte nad tím, jak a čím obdarovat vaší přítelkyni? Pak byste mohli zvolit například cyklistický dres Maloja. Značka Maloja je renomovaným výrobcem z Německa, zabývá se produkcí oblečení určeného jak pro cyklistiku, tak i pro in-line brusle, freeride, běžecké aktivity ve volné přírodě nebo horolezectví či lyžování. Proč právě Maloja, co je pro tyto výrobky typické?

Prodyšnost – obrovským problémem je při venkovním sportování zejména prodyšnost. Pokud si obléknete neprodyšnou vrstvu oblečení, budete splavení potem a ten vás bude nesmírně obtěžovat. Proto je prodyšnost základní vlastnost, kterou by měly cyklodresy mít, a Maloja v tomto směru není pozadu.

jízda na kole lesem

Rychleschnoucí materiál – lehký deštík, vyšší vlhkost vzduchu a do toho váš pot – to je kombinace, kdy můžete kvůli tomu snadno prochladnout. Proto je také zásadní, aby dresy rychle odváděly pot a aby pot spolu s vnější tekutinou přijatou z ovzduší co nejrychleji zasychal. Pro tyto účely se většinou používá jemně tkaný polyester v kombinaci se Spandexem.

jízda na kole

Design – darovat přítelkyni dres, který bude sice funkční a prodyšný, ale nebude se jí líbit vzhledově, je zbytečné vyhazování peněz. Měli byste si nejprve zjistit, jaké vzory či barvy přítelkyně preferuje, a teprve pak nakupovat. Anebo se dohodnout tak, že si ona sama vybere dres, co se jí líbí, a vy jí ho zaplatíte, sice to nebude překvapení se vším všudy, ale svým způsobem to překvapení vlastně bude. Maloja nabízí velmi zajímavé barvy a vzory, které by mohly oslovit i vás.

Kam s ním – ptáte se, kam sním? Do přírody, to je jasné, a chcete-li nějakou inspiraci, pak vám rádi poradíme. Pro začátečníky doporučujeme Třeboňsko, pro středně náročnou cyklistiku Českokrumlovsko a Blanský les a Novohradské hory, případně Českou Sibiř a Českou Kanadu a pro fyzicky zdatné cyklistky pak Jizerské a Lužické hory.